About & licentie

Hier moet je natuurlijk vertellen wie je bent. Mijn naam is Daan. Verder stel ik enige anonimiteit op prijs. Mensen die mij kennen weten wie ik ben en wat ik gedaan heb. Voor wie mij niet kent, ik blog over muziek en door dit blog te lezen kun je mij beter leren kennen. Ik zal schrijven over muziek in het algemeen, tips geven voor beginnende tot licht gevorderde muzikanten, elementaire muziektheorie beschrijven, lijstjes met een toelichting maken van favoriete liedjes, albums en muzikanten en ingaan op relevante muziekgeschiedenis, technische en maatschappelijke ontwikkelingen en een aantal genres. Ik heb vrijwel alle genres op gitaar gespeeld en probeer me tegenwoordig te concentreren op flamenco. Verder weet ik aardig de weg op een basgitaar, een piano en een drumstel. Als je nog geen instrument speelt begin daar dan zeker mee, het zal je leven verrijken. Je stem is het oudste instrument dat er is. Ik ben geen zanger, maar denk dat dit blog ook voor beginnende zangers en zangeressen interessant kan zijn. Net als voor beginnende (bas)gitaristen, pianisten, drummers en geïnteresseerden in muziek in het algemeen. Van blazers en strijkers weet ik helaas net iets te weinig om er veel zinnigs over te kunnen zeggen. Maar misschien zullen zij zich aangesproken voelen door de algemenere onderwerpen op dit blog. Ouders die zelf geen muziek maken maar hun kinderen dat wel willen laten doen geef ik ook tips. De eerste is; begin zelf met welk instrument dan ook en doe mee met je kind. Dat zal voor je kind een extra stimulans zijn. Muziek maken in je eentje is leuk, met z’n tweeën is het nog leuker. Muziek kan vreugde en troost bieden en nog veel meer. Het is een communicatiemiddel. Muziek is volgens mij het ultieme middel tegen oorlog en materialisme. Één muziekinstrument maakt kinderen gelukkiger dan een berg speelgoed. Zie how more choices make less happy.

Met andere mensen zal ik schrijven over eten, drinken en koken. Dat zal ik op een blog doen waarvan ik het adres hier tezijnertijd zal vermelden.

Hier ben ik van plan nog een sterke grap te maken!

*denkt daar hard en lang over na*

Creative Commons License

Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.

4 Reacties op “About & licentie

 1. Beste Daan, heb vandaag je site gevonden en ik moet zeggen dat er zeer goede dingen op staan waar ik erg veel aan kan hebben.Alvast dank daarvoor.Ik maak zelf althans ik probeer muziek te maken, ik ben autodidact moet eigenlijk op zangles moet eigenlijk ook noten leren lezen iets waar ik niet zo veel zin in heb,laat ik anders zeggen, ik kijk er tegen op.Ik weet natuurlijk wel wat ik doe tijdens het spelen ik moet per slot van rekening alles onthouden maar in princiepe alles op gevoel en gehoor (ik heb geen absoluut gehoor,zou het ook niet willen eerlijk gezegd,zou ik dan ook nog dingen maken die ik nu maak ?? )
  Jij zult het vast erg druk hebben, maar als je even de tijd hebt en voor de beeldvorming op youtube wilt kijken en mij advies kunt geven op welk vlak dan ook zou ik dat zeer op prijs stellen. Mijn droom is om nog een keer een hit te componeren,niet om de roem ofzo maar het lijkt me waanzinnig om je eigen liedje op de radio te horen en voor een publiek te spelen !!!

 2. Ha Michael,

  Dank voor je reactie! Voor een autodidact ben je aardig onderweg heb ik de indruk. Kun je misschien de links van je 3 beste songs posten? Ik denk dat ik je kanaal gevonden heb, maar laten we het song voor song bekijken.

  Zo te horen is zangles een effectievere stap om te nemen dan noten leren lezen. Hoewel je voor het componeren van een song niet per se zelf goed hoeft te kunnen zingen, is het wel zo handig dat een beetje te kunnen omdat je hem sowieso moet “pitchen” bij degene die ‘m wel gaat zingen. Onder anderen.

  Heb je m’n posts over de liedvorm en hits schrijven gelezen?

  groeten,

  Daan

 3. Beste Daan,

  Zou ik uw post over piano en gitaar voor beginners, alsook de akkoordenschema’s, mogen gebruiken in mijn bescheiden cursus over zang?

  Die cursus gebruik ik om les te geven aan een kleine groep studenten (6-12 personen) op non-academisch niveau. Soms zijn daar enkele studenten bij, die interesse tonen om een instrument te leren, en dan dacht ik dat uw tekst een heel goede aanzet zou kunnen zijn.

  Daar ik voor deze lessen een kleine vergoeding krijg, wil ik het niet zonder uw toestemming overnemen. Ik zou het als een onderdeel van de cursus invoegen, met vermelding van uw website, en uw naam. De studenten nemen deze cursus, één van de vele cursussen die ze op hun schooljaar krijgen, mee naar huis.

  Hoe denkt u hierover?
  alvast bedankt voor uw reactie,
  mvg
  Donat Merlevede

 4. Beste Donat,
  Bedankt voor uw bericht. Netjes om het te vragen. Prima om het te gebruiken. Verwijzen naar deze website of mijn naam noemen is niet nodig. Hoewel de bezoekersaantallen al mijn verwachtingen hebben overtroffen zal ik hem t.z.t. waarschijnlijk grotendeels herschrijven. Er zit veel bruikbaars in, maar ook wat foutjes, bijvoorbeeld het B-akkoord voor piano, zoals ik schrijf in de comments eronder.
  Succes ermee!
  Daan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s